logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes7489
mod_vvisit_counterVčera10619
mod_vvisit_counterTento týždeň18108
mod_vvisit_counterTento mesiac100001
mod_vvisit_counterVšetky2943155
Napísal užívateľ Administrator   
Piatok, 14 Jún 2024 19:27

Fotograf a novinár Martin Medňanský

Svet osobností, ktorí navštívili našu školu rozšíril fotograf a novinár Ing. Martin Medňanský. Martinov rozsah činností je rozsiahly. Okrem účasti na výstavách AMF v rokoch 2003,2004 a 2006, Slovensko moje 2006, Kameň, ktorý rozpráva 2006 a ďalších, externe spolupracuje ako novinár a fotograf so Slovenskou tlačovou agentúrou /SITA/, vydavateľstvom Traoscius, časopisom ASB a vydavateľstvom Sunnyland Books /Holandsko/. To je len časť portfólia, ktorým Martin disponuje.

Martin Medňanský

Jeho prvá návšteva bola zameraná na šport. Pozostávala z úžasných fotografií, ktoré zachytávali atmosféru zimných olympijských hier v Pchjongčchangu v Južnej Kórei v roku 2018 a letných olympijských hier v Rio de Janeiro v roku 2016.

Fotogragie boli plné pocitov. Pocitov víťazstva tých, ktorí vyhrali a pocitov tých porazených. Bolo v nich vidieť nadšenie a chuť zvíťaziť, sálala z nich energia a sila umocnená ich kvalitou a doplnených Martinovými komentármi.

Druhá návšteva bola venovaná vesmíru. Vesmír je nekonečný, preto ani nemôžem povedať, akú jeho časť obsahovala Martinova prednáška. Zameral sa na objasnenie základných pojmov, ktoré súvisia s vesmírom. V súčasnosti napriek vedeckým dôkazom až 20% ľudí na Slovensku verí, že Zem je plochá. Martin deťom vysvetlil, prečo to tak nie je a zároveň to podložil vedeckými faktami. Povedal a ukázal nám, čo sú to galaxie, kométy a čierne diery. Súčasťou prednášky boli aj fotografie rôznych súhvezdí.

Martin Medňanský Martin Medňanský
Martin Medňanský Martin Medňanský

Fotografia nám umožňuje vlastniť niektoré okamžiky. Z ľudí a miest sa stávajú objekty, ktoré môžu byť symbolicky vlastnené. Fotografia je tajomstvo o tajomstve, tieň v tieni. Martin sa svojim spôsobom podieľa na smrteľnosti, zraniteľnosti a premenlivosti iného človeka a to tak, že dokáže vyrezať a zmraziť okamžik.Toto a oveľa viac nám Martin umožnil vidieť a počuť. Jeho návštevou sme boli obohatení o kus jeho vnútorného sveta a jedinečných zážitkov,

Ing.Adriana Borovská


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!