logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes14620
mod_vvisit_counterVčera17683
mod_vvisit_counterTento týždeň100001
mod_vvisit_counterTento mesiac100001
mod_vvisit_counterVšetky3111276
Štvrtok, 27 Jún 2024 21:40

ZÁŽITKOVÉ AKTIVITY NA PODPORU DOBRÝCH VZŤAHOV V TRIEDE

Nedávno ma v internetovej skupine pre učiteľov zaujal nasledovný citát: „To najviac, čo môžete pre učiteľa urobiť, je poslať do školy zdvorilé dieťa.“ Žiaľ, takýchto detí k nám každý rok prichádza menej a menej. Ťažko povedať, či je to viac spôsobené výchovou v rodinách alebo sociálnymi sieťami. Každopádne, v škole následne riešime problémy ako netolerancia k spolužiakom, vzájomné ubližovanie si, urážanie sa cez sociálne siete, nerešpektovanie dospelých a neúcta k nim. Podobným problémom a celkovo rizikovému správaniu žiakov sa snažíme predchádzať i hravými aktivitami zameranými na sebapoznávanie, poznávanie spolužiakov, zlepšovanie vzťahov v triede a celkovo na budovanie pozitívnej triednej klímy.

So žiakmi 5. triedy sme sa takýmto aktivitám venovali v priebehu mesiacov máj a jún. Žiaci sa do činností aktívne zapájali, s nadšením a úsmevom na tvári súťažili a navzájom si pomáhali. Počas dvojhodinového bloku vznikla príjemná atmosféra, akú by som si v piatackej triede predstavovala aj počas vyučovania a prestávok. Piataci dokázali, že to nie je nič zložité, len treba chcieť a treba rešpektovať ostatných.

Zážitkové aktivity Zážitkové aktivity
Zážitkové aktivity Zážitkové aktivity
Zážitkové aktivity Zážitkové aktivity

Zážitkové aktivity

Mrzí ma, že zopár jedincov v triede nechce a tým znepríjemňuje pobyt v škole ostatným spolužiakom.

triedna učiteľka


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!