logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1534
mod_vvisit_counterVčera1605
mod_vvisit_counterTento týždeň9897
mod_vvisit_counterTento mesiac3139
mod_vvisit_counterVšetky2694085
Napísal užívateľ Administrator   
Nedeľa, 02 Jún 2019 20:03

Francesca Simon:
Grázlik Gabo

Francesca Simon: Grázlik Gabo

Gabo stále niečo vymýšľa. Napríklad na časostroj mu postačila škatuľa od práčky. Preniesol sa do doby dinosaurov, zblízka ich pozoroval. Preniesol sa aj do doby kráľa Artuša a rytierov okrúhleho stola.
V ďalšom príbehu sa vybral na výlet s rodičmi, veľmi sa mu nechcelo, bol unavený, a tak si pre seba aj pre brata vymýšľal všelijaké strašidlá, napríklad príšery v kríku... .
Gabo bol veľký výmyselník, jeho bratovi Vilkovi sa to však prestalo páčiť, a tak mu oplatil jeho vtipy tým, že napísal lístok pre Gabovu spolužiačku, Náladovú Naďu. Ale zamiešala sa do toho i spolužiačka Mimi. Tá odpísala Gabovi v mene Nade a tým sa začala hotová romanca. Keď zistili, kto lístok napísal, Vilko sa vystrašil a utiekol.
Koniec tohto príbehu sa dočítate v knihe Grázlik Gabo a ničivý časostroj. Táto kniha sa mi veľmi páčila, je veselá a vtipná. Určite si prečítam i ďalšie príbehy tohto veselého chlapca.

Alexander Kmeť, 5. ročník


backNaspäť

 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!