logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1053
mod_vvisit_counterVčera1011
mod_vvisit_counterTento týždeň4245
mod_vvisit_counterTento mesiac18099
mod_vvisit_counterVšetky2661620
Napísal užívateľ Administrator   
Pondelok, 23 August 2021 10:58

Vážení rodičia!

Blíži sa otvorenie nového školského roka. Naším spoločným cieľom musí byť zachovanie prezenčnej formy vyučovania najdlhšie, ako sa len dá. Podľa názoru epidemiológov je to podmienené zaočkovanosťou, premorenosťou obyvateľstva a dodržiavaním doterajších hygienických zásad. Z tohto dôvodu Vám oznamujem, že škola bude na začiatku školského roka realizovať kloktacie testy žiakov všetkých ročníkov. Testovanie je dobrovoľné, teda nie je povinné. Robili sme ho v predchádzajúcom školskom roku a zvládne ho každé dieťa. Vyskúšal som si to sám na sebe. Roztok nie je odporný, deti nemajú zaklonené hlavy, nemusia kloktať. Tekutinu prevaľujú v ústach a slamkou ju vypustia do skúmavky. Výsledok je anonymný, správa príde iba zákonnému zástupcovi.

Tiež je možné samotestovanie detí v domácom prostredí nosovými testami, kedy sa stery robia iba z prednej časti nosa. Vyhodnotia si ich rodičia a hneď vedia, či dieťa môže ísť do školy. Doporučujú sa robiť vždy v pondelok a vo štvrtok. V prípade záujmu dostanú zákonní zástupcovia 25 kusov testov zdarma a mali by vydržať do Vianoc.

Pre naplnenia prvotného cieľa a z preventívnych dôvodov doporučujem obe formy testovania. Prvý sa vykonáva iba raz – na začiatku školského roka, samotesty sa robia doma 2x za týždeň. Škola zariadi všetky potrebné náležitosti, rodičia nie sú ničím zaťažení.

Žiadam Vás o posúdenie predchádzajúcich informácií, zváženie dôležitosti samotestovania a dodržanie nasledovných termínov:

  1. Nahlásenie záujmu o kloktacie testovanie na začiatku školského roka do 25.08.2021 do 24.00 hodiny. . Bude sa vykonávať 2., prípadne 3. septembra v škole, rodičia nemusia byť prítomní. Vyplnia iba súhlas, ktorý im zašleme v papierovej forme. Termín upresním podľa dohody s dodávateľom služby.
  2. Nahlásenie záujmu a samotestovacie sady – 25 kusov zdarma do 25.08.2021 do 24.00 hodiny.

Nahlásiť sa môžete na môj služobný mail- riaditel @ zskrajne.sk - uveďte meno dieťaťa a ročník, prostredníctvom portálu zskrajne.edupage.org v časti prihlasovanie.

Ďakujem za dodržanie termínov.

Milan Medveď, riaditeľ školy


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!