logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1137
mod_vvisit_counterVčera798
mod_vvisit_counterTento týždeň3596
mod_vvisit_counterTento mesiac27807
mod_vvisit_counterVšetky2639044
Napísal užívateľ Administrator   
Streda, 27 November 2019 15:48

Nie je skrýša ako skrýša

Každý človek rád odhaľuje rozličné tajomstvá. Hľadáme tajomné miesta, stratené poklady, starých priateľov. Členovia krúžku „Prstom po mape" tiež hľadajú zvláštne skrýše. Volajú sa geokešky. Mnohí možno netušíte, čo to je, nuž dovoľte mi stručné vysvetlenie.

Na celom svete je veľa skrýš, ktoré vytvorili geokešeri. Taká skrýš môže byť v prírode, v budove , ale i v kanáli či na inom zaujímavom mieste. V októbri sme začali takéto skrýše hľadať. Zaregistrovali sme sa na internete a máme tak možnosť získať základné informácie o skrýši. Každá skrýš má presnú polohu, a tú si vložíme do navigácie. Samozrejme vieme, kam máme ísť. Veľa nám napovie aj tajná šifra, ktorá je na internete. Keď dorazíme na správne miesto, začína pátranie. A až to je umenie, objaviť to, čo nevidíme. Skrýša môže byť na strome, pod múrom, v múre, ....

Tu začínajú naše detektívne schopnosti. V Krajnom sme našli obe skrýše, na Podvrchu tiež. Do Vianoc ešte stihneme Jeruzalem, možno Myjavu. Nielenže zažijeme úspech pri objavení skrýše, ale zapíšeme sa aj do malej knižky, zoberieme si nejakú vec z krabičky a niečo do nej zasa dáme.

Okrem hľadania geoskrýš, pripravujeme aj prezentácie a výstavky o zaujímavých krajinách sveta. Prvá je o Mexiku.

Výstavka o Mexiku Výstavka o Mexiku Výstavka o Mexiku

Určite prejdeme na Blízky východ a do vzdialeného Japonska. Potešíme sa, ak sa k nám pridajú aj iní hľadači, ktorí by sa chceli dozvedieť o svete veľa zaujímavých vecí.

D.Marková


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!