PODNIKANIE V GASTRO
Tak ako každý rok, aj tento rok mali ôsmaci a deviataci možnosť spoznať jedného z úspešných podnikateľov v našom kraji, zoznámiť sa s ním a zároveň aj s prostredím, v ktorom podniká. Tentoraz to boli podnikateľky dve – majiteľky a zároveň konateľky podniku Kross House: Ing.Gabriela Holičová a jej sestra Magdaléna Holičová.
Exkurzia sa začala na prvom poschodí, kde je kaviareň a reštaurácia s terasou. Tu sme sa na chvíľu zastavili a dozvedeli sme sa veľa vecí o príprave jedál a nápojov, o surovinách, ktoré sa používajú na prípravu jedál, ale aj o povinnostiach personálu v podniku. Kto mal záujem, mohol sa ísť pozrieť za bar, ako sa čapuje pivo alebo varí káva. Každá z majiteliek má na starosti inú oblasť podniku. Jedna má na starosti prípravu jedál a nápojov, druhá organizuje akcie, posedenia a riadi personál. Obidve sú zohraté a je vidieť, že to, čo robia, ich baví a napĺňa.
Potom sme sa presunuli na prvé poschodie, kde sa nachádza kongresová miestnosť, v ktorej sa usporiadavajú oslavy, svadby, koncerty, ale aj pracovné stretnutia a školenia. Tu sme si posadali a majiteľky nám povedali, na čo všetko podnik slúži, akú má kapacitu a čo všetko sa tu dá zažiť. Vypočuli sme si aj niektoré úsmevné príhody so zákazníkmi, ktoré sa vyskytnú v každom podniku. Okrem množstva akcií opísaných vyššie sa tu pravidelne usporadúvajú aj koncerty.
Mali sme možnosť spoznať jeden z podnikov v oblasti gastropodnikania. Aj keď čas, ktorý bol na exkurziu vymedzený bol príliš krátky na to, aby sme videli život v tejto reštaurácii detailnejšie, mohli sme aspoň na pár hodín spoznať atmosféru Kross Housu s jeho príjemnými majiteľkami.
Ing.Borovská Adriana
|