logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes3416
mod_vvisit_counterVčera3176
mod_vvisit_counterTento týždeň14193
mod_vvisit_counterTento mesiac37507
mod_vvisit_counterVšetky2681028
Napísal užívateľ Administrator   
Pondelok, 27 November 2023 11:44

Uspeli sme v okresnom kole Jazykového WocaBee šampionátu!Logo

Naša 6. trieda sa zapojila do piateho ročníka inovatívnej súťaže pre školy s názvom Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online v aplikácii na učenie slovíčok - WocaBee (čít. "vokebí").6. trieda sa v rámci okresu Myjava umiestnila na vynikajúcom 1. mieste, vďaka čomu získala ceny a postúpila do krajského kola. V krajskom kole obsadila krásne 5. miesto.

Diplom z krajského kola

Súťaž vyvrcholí medzinárodným finále, v ktorom sa stretnú tie najlepšie triedy z 8 krajín! Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom. V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok. Čím viac žiaci precvičujú, tým viac bodov (za správne odpovede) získajú a viac sa aj naučia.

Každý žiak našej 6. triedy získal počas okresného kola denne v priemere 830 WocaPoints bodov, čo sa rovná približne 553 správnym odpovediam pri precvičovaní. Triedy v šampionáte súťažia ako tím, takže v jazykoch sa zlepšujú skutočne všetci žiaci a slovíčka sa naučia vrátane správnej výslovnosti. Aplikácia WocaBee navyše pracuje s každým žiakom individuálne za pomoci umelej inteligencie a žiaci si ju môžu spustiť na mobile, tablete či počítači. Tou najdôležitejšou výhrou však bude zlepšenie jazykových vedomostí našich žiakov a ich motivácia k učeniu jazykov, ktoré sú v dnešnej dobe mimoriadne dôležité. Sme veľmi radi, že na našej škole dávame priestor moderným technológiám a učíme cudzie jazyky inovatívnym spôsobom, ktorý žiakov baví a prináša im skutočné výsledky! Žiaci s najväčším počtom WocaBee bodov zo 6. ročníka:
1.    Tomáš Lančarič
2.    Martina Bukovčanová
3.    Samuel Egreši


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!