logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes2300
mod_vvisit_counterVčera3117
mod_vvisit_counterTento týždeň2300
mod_vvisit_counterTento mesiac42967
mod_vvisit_counterVšetky2686488
Napísal užívateľ Administrator   
Pondelok, 09 Február 2015 19:21

Hodnotenie zápisu budúcich prvákov

Dňa 2. februára 2015 sa v našej škole uskutočnil zápis budúcich prvákov. Trieda sa premenila na lúčne kráľovstvo a malé chrobáčiky zadávali deťom úlohy  na stanovištiach. Každé dieťa dostalo čelenku s chrobáčikmi a malú lienku, na ktorú si všetky deti dokresľovali  bodky za splnenú úlohu. Naša lúka bola plná chrobáčikov a každý čakal s jednou úlohou.  Na prvom stanovišti sa včielka presvedčila, či  budúci prváci majú dobrý  postreh. Hľadali odlišnosti na podobných obrázkoch.

Zápis do 1.ročníka2015  Zápis do 1.ročníka2015 

Druhý chrobáčik – lienka, ukrývala veľmi jednoduchú úlohu. Deti mali podľa predlohy poskladať vláčik, ktorým  cestujú chrobáčiky do sveta . V tejto úlohe si lienka zistila ako deti poznajú farby a geometrické tvary. Tretie stanovište nám otvorilo bránu do sveta počítania. S mravčekom sme počítali do šesť, dokresľovali, vyfarbovali.  Veselé rozprávanie o obrázkoch nám ponúklo štvrté stanovište, tam nás čakal čmeliak, ktorý zisťoval, aké vyjadrovacie schopnosti, slovnú zásobu, ale aj výslovnosť majú naši budúci prváci.

Zápis do 1.ročníka2015  Zápis do 1.ročníka2015 

Pri piatom stanovišti sa lúčny koník pozorne prizeral ako deti ovládajú pojmy vpravo, vľavo, hore, dolu, nad, pod a podobne.  Pozoroval a hodnotil aj grafomotorický prejav detí. Na šiestom stanovišti svrček zisťoval, či si deti dokážu zaviazať šnúrky na svojich topánočkách, a či si vedia pozapínať gombíky na kabáte. V záverečnej úlohe a na poslednom stanovišti boli pripravené domáce zvieratká a úlohou detí bolo správne pomenovať každé zvieratko.

 Zápis do 1.ročníka2015 Zápis do 1.ročníka2015 

Za vyriešené úlohy, za svoju statočnosť a šikovnosť boli všetky deti odmenené. Deti, ktoré bolo zapísané v našej škole do 1. ročníka, ale aj tie, ktoré by si to rozmysleli a chceli by 2. septembra 2015 zasadnúť do prváckych lavíc čaká prekvapenie, darček v podobe zakúpenia niektorých učebných pomôcok v hodnote 15 Eur.  Tešíme sa na Vás milí prváci.

pani učitelky 1.stupňa


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!