logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes443
mod_vvisit_counterVčera1390
mod_vvisit_counterTento týždeň1833
mod_vvisit_counterTento mesiac19879
mod_vvisit_counterVšetky2631115
Napísal užívateľ Administrator   
Štvrtok, 17 Máj 2018 20:05

V hoteli LIPA

Stalo sa už tradíciou, že ôsmaci a deviataci chodia z predmetu podnikanie v cestovnom ruchu na exkurzie, ktoré im ukážu podnikanie „naživo“. Tentoraz sme sa rozhodli pre hotel LIPA na Starej Turej.
Privítal nás prevádzkar hotela pán Drobena a spolu s ním sme začali prehliadku hotela. Najskôr nám ukázal izby /dvojlôžkové a apartmány/,oboznámil nás s cenami za ubytovanie a povedal nám, akí hostia bývajú najčastejšie ubytovaní. Presunuli sme sa do reštaurácie, s ktorou susedí Lobby bar a terasa otvorená v letnom období. Okrem hostí reštaurácia ponúka menu pre zamestnancov firiem na Starej Turej. K oživeniu služieb ponúka LIPA každý mesiac kuchyňu podľa surovín charakteristických pre príslušný mesiac. Tento mesiac je mesiacom špargle a jedál z nej.

Exkurzia v hoteli LIPA

Kongresové centrum je vhodné na organizovanie firemných stretnutí, seminárov, workshopov, kongresov, ako i rodinných osláv, svadieb a vianočných večierkov. Jeho súčasťou je veľký, malý a mini salónik.
Nakoniec sme sa presunuli do dôležitej časti každého hotela - kuchyne a skladov. Spoznali sme systém objednávania a všetky dôležité predpoklady k príprave jedál tak, aby reštaurácia vyhovela všetkým platným predpisom. Napriek tomu, že hotel je vyťažený len do 30%, stačí to na to, aby si zarobil na seba a na nájom.

Exkurzia v hoteli LIPA

Veľmi pekné prostredie a sympatickí zamestnanci spríjemňujú pobyt všetkým návštevníkom.
Exkurziu sme ukončili malým pohostením, ktoré pre nás pripravili zamestnanci hotela. Tieto exkurzie majú žiaci radi, lebo vedia, že teória musí byť previazaná s praxou hlavne v takom predmete, ako je podnikanie v cestovnom ruchu.

Ing.Borovská Adriana


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!