logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes717
mod_vvisit_counterVčera1667
mod_vvisit_counterTento týždeň4843
mod_vvisit_counterTento mesiac29054
mod_vvisit_counterVšetky2640290
Napísal užívateľ Administrator   
Utorok, 16 Máj 2023 18:19

Olympiáda v nemeckom jazyku

Nemecký jazyk je pre našich žiakov druhým cudzím jazykom, no ako sa vraví: „Koľko rečí vieš, toľkokrát si človekom.“ Preto je tento cudzí jazyk pre nás dôležitý, čo ukázala aj súťaž Olympiáda v nemeckom jazyku. Zúčastnilo sa jej rekordných 16 žiakov zo 7. – 9. ročníka.

Olympiáda v nemeckom jazykuOlympiáda v nemeckom jazykuOlympiáda v nemeckom jazykuOlympiáda v nemeckom jazykuOlympiáda v nemeckom jazykuOlympiáda v nemeckom jazyku

Všetci súťažiaci absolvovali písomný test, v ktorom sa nestratili ani začínajúci siedmaci a z celkového počtu 124 bodov nikto nemal menej ako 50, napriek tomu, že niektorí museli vypracovať aj úlohy s učivom, s ktorým sa doteraz priamo na vyučovacích hodinách nestretli. Na ústnu časť sa dostalo 5 najlepších. Tu sa rozhodlo o víťaznej trojici tohtoročnej olympiády:
1. miesto: Juraj Oružinský - (9. ročník)
2. miesto: Tamara Kramáriková - (8. ročník)
3. miesto: Barbora Vičanová - (8. ročník)

Víťazom sme odovzdali pekné ceny, no všetci súťažiaci získali nové skúsenosti, porovnali sa so žiakmi z iných ročníkov a získali novú motiváciu do učenia sa nemeckého jazyka a cudzích jazykov všeobecne.

Mgr. Andrej Škodáček, učiteľ nemeckého jazyka


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!