logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes2102
mod_vvisit_counterVčera3176
mod_vvisit_counterTento týždeň12879
mod_vvisit_counterTento mesiac36193
mod_vvisit_counterVšetky2679714
Napísal užívateľ Administrator   
Utorok, 03 Október 2023 19:06

Letný prázdninový klub

Nebola to družina. Boli to tri týždne zábavy, tvorivých aktivít, športových hier a zápasov. Boli to tri týždne vo veľkej družinovej rodine. Mali úplne iný charakter ako počas školského roka. Umožňovala to príjemná prázdninová atmosféra, dobrá nálada detí a vychovávateliek a aj pomoc od pani učiteľky Mirky, ktorá nám nechala zo seba kus tvorivosti, pekného vzťahu k deťom a veľa nápadov.

Letný prázdninový klubLetný prázdninový klubLetný prázdninový klubLetný prázdninový klubLetný prázdninový klubLetný prázdninový klubLetný prázdninový klubLetný prázdninový klubLetný prázdninový klubLetný prázdninový klub

Viac fotografií nájdete v školskej galérii.

Činnosti pre deti sa počas dňa striedali tak, aby deti neboli z jednej zábavy unavené a neprestala ich baviť ani nasledujúce dni. Vyskúšali sme pohybovú hru s padákom Parachut, ktorá deti veľmi bavila a pri ktorej si zdokonaľovali postreh, schopnosť rýchlo reagovať aj tímovú spoluprácu. Naše malé veľdiela, ktoré tvorili makety domov a hradov spojené prírodnými časťami nám dokázali, že naše deti vedia byť nielen plné nápadov, ale vedia byť aj trpezlivé a nápomocné jeden druhému. Športové aktivity boli súčasťou každého dňa podľa záujmu a schopností detí. Tradičná návšteva obchodu na drobný nákup maškŕt nemohla byť vynechaná. Deti si veľmi dobre rozumeli navzájom, čo len upevňovalo ich pocit spolupatričnosti a kamarátstva. Žiadne z detí sa v tejto družine necítilo samo. Aktivít tam bolo toľko, že si z nich každý mohol vybrať to, čo najlepšie vyhovuje jeho schopnostiam a potrebám.

Zosúladiť a pripraviť fungovanie letnej družiny nie je ľahké. Vyžaduje to od vychovávateliek veľa trpezlivosti, empatie, tvorivosti a lásky k deťom. Súčasne je s takouto aktivitou spojená veľká zodpovednosť za deti. Zadosťučinením nám boli rozžiarené detské tváre a deti, ktoré sa na letnú družinu každý rok veľmi tešia.

Vychovávateľky ŠKD


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!