logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes788
mod_vvisit_counterVčera798
mod_vvisit_counterTento týždeň3247
mod_vvisit_counterTento mesiac27458
mod_vvisit_counterVšetky2638695
Napísal užívateľ Administrator   
Streda, 29 Jún 2022 12:55

ŠKOLA V PRÍRODE V NÍZKYCH TATRÁCH - TÁLE

Naše najmenšie deti z primárneho vzdelávania sa 6. júna 2022 vybrali do Banskobystrického kraja, kde v malebnej dedinke Bystrá - Tále strávili celý týždeň.

Prvý deň:
Cesta bola dlhá a nekonečná. Po malých prestávkach sme konečne docestovali na miesto pobytu. V penzióne Tále, v ktorom sme boli ubytovaní, nás čakali naši animátori, Spolu s nimi sa začal náš pobyt. Deti sa rozdelili do troch& skupín a spoločne so svojimi kapitánmi plnili rôzne úlohy. Zhotovili si svoju vlastnú vlajku, zasúťažili si a zahrali rôzne zábavné hry, ako napríklad pohybové pexeso, ktoré sa deťom veľmi páčilo. Naše hry sme museli ukončiť, pretože hodiny ukazovali, že je čas ísť do svojich izieb. Po dlhej a náročnej ceste každému dobre padol oddych.

Škola v prírode-TáleŠkola v prírode-TáleŠkola v prírode-TáleŠkola v prírode-TáleŠkola v prírode-TáleŠkola v prírode-TáleŠkola v prírode-TáleŠkola v prírode-Tále

Druhý deň:
Prebudili sme sa do slnečného rána. Čakal nás deň plný dobrodružstiev. Po rannej rozcvičke sme sa rozdelili do učební a znova sme si pripomenuli, že treba myslieť aj na školu. Každá trieda si preopakovala učivo. V popoludňajších hodinách sme sa vybrali na krátku turistiku náučným chodníkom. Dozvedeli sme sa zaujímavosti o živočíchoch, ktoré sa vyskytujú v danej lokalite. Nechýbali ani hry ako futbal, vybíjaná, ale aj rôzne súťaživé hry, ktoré boli zamerané na zdravý životný štýl.

Škola v prírode-TáleŠkola v prírode-TáleŠkola v prírode-TáleŠkola v prírode-TáleŠkola v prírode-TáleŠkola v prírode-Tále

Tretí deň:
Aj počas tretieho dňa sme sa venovali v dopoludňajších hodinách školským povinnostiam, pretože po návrate zo školy v prírode nás čakali záverečné písomky. Po obednom oddychu si pripravili animátori spolu s pani učiteľkami súťažné hry. Súťažilo sa striedavo vonku a vo vnútri penziónu, pretože dažďové kvapky, ktoré sa striedali so slniečkom nám nedovolili pohybovať sa vonku. Plánovaná opekačka sa vystriedala s posedením pri ohníku. Síce sme si pochutnali na pečených špekáčikoch, ale pripravili nám ich ochotné pani kuchárky. Počas dňa sa slniečko striedalo s dažďom, ale nás to neodradilo a zabávali sme sa až do večera.

Škola v prírode-TáleŠkola v prírode-TáleŠkola v prírode-TáleŠkola v prírode-TáleŠkola v prírode-TáleŠkola v prírode-TáleŠkola v prírode-TáleŠkola v prírode-TáleŠkola v prírode-TáleŠkola v prírode-Tále

Štvrtý deň:
Opäť krásne ráno. Po raňajkách a krátkej rannej rozcvičke sme sa vybrali do Bystrianskej jaskyne. Táto jaskyňa je najvýznamnejšou jaskyňou Horehronského pohoria. Známa je pozoruhodnými skalnými tvarmi, ako aj priaznivými podmienkami na speleoterapeutickú liečbu. Deťom sa veľmi páčila. Objavili sme v nej veľa zaujímavých tvarov. Po skončení prehliadky sa všetky deti tešili na dlho očakávané nákupy. Trhovisko pred jaskyňou sa zaplnilo malými kupujúcimi. Peňaženky sa otvárali a zatvárali dovtedy, kým neboli prázdne. Spokojní sme odchádzali do penziónu, kde sme opäť strávili pekné odpoludnie i večer s animátormi.

Škola v prírode-TáleŠkola v prírode-TáleŠkola v prírode-Tále

Piaty deň:
Týždeň ubehol a nám bolo smutno, že ideme domov. Slniečko nás hrialo a sprevádzalo cestou pri návšteve Čiernohorskej železničky. Najnovší zrekonštruovaný úsek železničnej trate s obnovenou prevádzkou historických vláčikov vedie z Čierneho Balogu do miestnej časti Dobroč. Vozili sme sa vláčikom a vychutnávali si čaro prekrásnej prírody. Výlet a zaujímavá jazda vo vláčiku sa skončili a nás opäť čakala cesta domov.

Škola v prírode-TáleŠkola v prírode-TáleŠkola v prírode-TáleŠkola v prírode-TáleŠkola v prírode-TáleŠkola v prírode-TáleŠkola v prírode-TáleŠkola v prírode-Tále

Veríme, že všetky deti boli bohatšie o krásne zážitky, ktoré sme prežili ďaleko od domova. V závere chcem poďakovať mnohým ľuďom za pomoc. Bez nich by sa táto škola v prírode nemohla uskutočniť.

Veľké ďakujem za poskytnutie finančných prostriedkov na zorganizovanie výletov.
Riaditeľstvu ZŠ s MŠ Krajné, Obecnému úradu v Krajnom, Obecnému úradu v Podkylave, firme Stered – pánovi Jurajovi Plesníkovi, firme Kovmat – pánovi Pavlovi Kravárikovi. Poďakovanie patrí: rodine Remiašovej za dary v podobe repelentov a opaľovacích krémov a rodine Bielikovej za medovníčky pre všetky deti.

Veľká vďaka patrí:
Lekárke MUDr. Janke Kovářovej za starostlivosť o našich malých pacientov. Vodičovi Jankovi Kolárikovi ml. za skvelú jazdu a bezpečné docestovanie domov.

pani učiteľky Karliková, Pagáčová, Vydarená


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!