logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes877
mod_vvisit_counterVčera798
mod_vvisit_counterTento týždeň3336
mod_vvisit_counterTento mesiac27547
mod_vvisit_counterVšetky2638783
Napísal užívateľ Administrator   
Piatok, 13 September 2019 17:36

Návšteva dopravného ihriska

Cieľ: Dodržiavať základné pravidlá bezpečnosti cestnej premávky, správne reagovať na svetelnú signalizáciu, spolupracovať, rešpektovať ostatných.

Žiaci 1.- 4. ročníka v rámci dopravnej výchovy navštívili dňa 10. septembra 2019 dopravné ihrisko vo Vrbovom. Teoreticky sa najprv vžili do úlohy účastníkov dopravy (cyklista, vodič motokáry, chodec), oboznámili sa s rôznymi dopravnými situáciami a osvojili si dopravné značky. Následne využili svoje vedomosti a zručnosti iprakticky.

Návšteva dopravného ihriska Návšteva dopravného ihriska Návšteva dopravného ihriska

Praktická časť bola pre všetky deti zaujímavejšia. Bicykle, motokáry ožili vrukách malých vodičov. Deti spolu s inštruktormi a pani učiteľkami sa počas jazdy oboznamovali s dopravnými značkami, svetelnou signalizáciou na semaforoch. Zdôvodňovali si ich význam. Deťom sa jazdenie veľmi páčilo, pozorne počúvali a riadili sa inštrukciami. Na ich tvárach žiaril úsmev a radosť nielen z pekného zážitku, ale aj zo slnečného dňa.

Návšteva dopravného ihriska Návšteva dopravného ihriska
Návšteva doprclass= Návšteva dopravného ihriska

Na záver pani učiteľky pochválili deti za šikovnosť,, pozornosť a disciplinovanosť. Deti sa poďakovali inštruktorom a s radostnými tváričkami odchádzali späť do školy. Deň na dopravnom ihrisku sa skončil, veríme, že sa deťom páčil.

Pani učiteľky primárneho vzdelávania


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!