logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes340
mod_vvisit_counterVčera1667
mod_vvisit_counterTento týždeň4466
mod_vvisit_counterTento mesiac28677
mod_vvisit_counterVšetky2639913
Napísal užívateľ Administrator   
Utorok, 18 Jún 2019 17:17

Deň detí 2019 v Krajnom

Na začiatku júna sa každoročne na Slovensku organizujú podujatia spojené s deťmi. I v Krajnom sa stalo tradíciou celodenné spoločenské a športové stretnutie detí s dospelými počas jednej soboty. Všetko sa začalo cestou rozprávkovým lesom, na ktorú návštevníkov vyprevádzali dve indiánske squaw. Každý, kto vydržal prejsť pešo približne 2 kilometre prevažne zalesneným okruhom, sa stretol s rozprávkovými bytosťami na deviatich stanovištiach. Na nich museli deti plniť rôzne disciplíny, plniť úlohy, či prekonávať prekážky.

 Fotogaléria z Dňa detí 2019
kliknite na obrázok

Mach a Šebestová mali pripravené triafanie loptičkami do otvorov z rôznej vzdialenosti. Na druhom stanovišti bolo treba prejsť pavučinovým labyrintom, prejsť popod alebo okolo dvoch obrovských domácich pavúkov, ktorých si pre potešenie chovajú dve bosorky Lenka a Janka. Na tretej kontrole tri víly dozerali na lov neposedných rybičiek. Ktovie, ako chutili večer urobené na grile. Na Bukovine boli pripravení poľovníci so vzduchovkami, ktorí pomáhali so streľbou do terčíkov. Na všetko dával pozor prísny poľovnícky pes.

Deň detí 2019

Štvrté stanovisko bolo ozaj ťažké. Tu bolo potrebné prejsť ponad hlboký výmoľ po dlhom lane. To však nebolo všetko. Z konára bol spustený visiaci rebrík, ktorý bolo náročné zdolať hore i dolu. Všetko sa však vďaka dopomoci a záchrane Dlhého, Širokého a Bystrozrakého podarilo.

Deň detí 2019

Náročnejším to robil aj šašo Mašo, ktorý vymýšľal všelijaké uzly, až si podaktorí zauzlili aj prsty. Piate stanovište lákalo všetkých doďaleka znejúcou hudobnou produkciou, ktorá sa valila z lesa. Deti museli dokázať svoju zručnosť tým, že preniesli loptičku lyžičkou cez bludisko do cieľa. To by sa dalo zvládnuť. Ale skúste to pri takom falošnom hluku na ozajstných husliach /alebo ozajstnom hraní na falošných husliach?/. Takto Tekla /čítaj Tequila/ urobila disciplínu ťažšou. Ešteže deťom pomáhal Lúčny kôň a Lienka. Našťastie na nasledujúcom stanovisku deti dostávali energetický nápoj pokojného Vikinga, ktorý varil vo velikánskom kotle.

Deň detí 2019

Tak si doplnili energiu na plnenie silových disciplín – dvíhanie veľkých balvanov, preskoky cez prekážky a prechod cez škodovácke plášte, na čo dohliadali Thor s druidom. Na ôsmom stanovišti bolo treba zoskočiť pomocou lana z kopca na rovinku. Najťažším sa zdalo udržať sa na lane počas krátkeho letu.

Deň detí 2019

Svedčilo o tom množstvo otlakov a minutých leukoplastov. Ale dvaja lúpežníci dávali veľký pozor, aby sa nič vážne nikomu nestalo. Po absolvovaní každej disciplíny účastníci dostali pečiatku a sladkú odmenu. Z posledných síl sa návštevníci priblížili k poslednému zastaveniu. Pod usilovným dohľadom dvoch včielok Janky a Barborky nosili peľové guľôčky do peľových valcov. Odmenou im bol chutný med na oblátke. Po splnení tejto úlohy mali účastníci deväť pečiatok na rukách, nohách, niektorí aj na čele. Ich počet v cieli kontrolovali Danka a Janka, ktoré zároveň úspešným deťom vystavili diplom. Týmto sa však sobotný program nekončil. Vysilení záujemcovia sa mohli občerstviť zmrzlinou, nápojmi, párkom v rožku, langošmi, cigánskou, guľášom, nabrať síl a zúčastniť sa ďalších aktivít. Vybrali sa obdivovať šikovnosť mladých krajnianskych hasičov, zaskákať si na trampolíne, zahrať si rôzne pohybové hry, nohejbal, futbal, alebo si namaľovať na tvár novú tvár. Tohto roku sme sa prvýkrát nemohli na koňoch nosiť, ale voziť.

Deň detí 2019

Medzi deti prišli štyria páni na silných motorkách, ktorí vytrvalo vozili záujemcov okolo ihriska. Táto disciplína mala obrovský úspech. Svedčí o tom štvorhodinové jazdenie a nekončiaci zástup malých i väčších spolujazdcov a ich vysmiate tváre.

Deň detí 2019

Deň sa končil tradičným futbalovým zápasom detí a rodičov. Proti sebe nastúpilo netradične 27 hráčov mladších ročníkov a asi 20 dospelých. Zabrali celé ihrisko, ledva mala kade lopta prejsť. Napriek veľkému nasadeniu brankárov a obrancov zápas skončil nerozhodným výsledkom 5:5. Každý teda odchádzal z ihriska spokojný. Poslednou súťažou bolo kopanie pokutových kopov o detského kráľa strelcov. V Krajnom sme zvyknutí, že do futbalu sa zapájajú aj dievčatá. Keďže sú veľmi šikovné, nikoho neprekvapili ich výkony na ihrisku ani umiestnenie medzi najlepšími strelcami. Víťazom a najlepším strelcom sa stal Kubo Malik, po napínavom a dlhom rozstrele sa na druhom mieste umiestnil Samko, na treťom Barborka Vičanová a odmenu za štvrté miesto získal Šimon Torák.

Deň detí 2019

Poďakovanie za vydarené podujatie patrí všetkým organizátorom zo školy, ktorí akciu pripravovali a zabezpečovali jej priebeh. Takisto aj priateľom školy, ktorí nám pomohli so zabezpečením: Jankovi Konečnému, Vladovi Baranovi, Paľovi Vydarenému, Paľovi Egrešimu, Paľovi Kravárikovi, Jarovi Sadloňovi, Sonke Haššanovej, Zuzke Šusterovej, Adke Batkovej, Janke Sukupovej, Mirke Lackovej, Jurajovi Kriškovi, Brančovi Melicherovi.
Podporil nás Obecný úrad Krajné, Hrachovište, Podkylava, Tesco Myjava, Curadent Slovakia.
Obdiv a vďačnosť za nápady, čas a energiu na stanovištiach patrí: Danke, Marekovi, Lenke, Janke, Tomášovi, Jurajovi, Pavlovi, Dušanovi, Janke, Danke, Adke, Michalovi, Radovi, Michalovi, Jánovi, Janke, Barborke, našim deviatačkam Mati, Kike, Vaneske a štyrom motorkárom.

Deň detí 2019

V túto sobotu nám prialo aj počasie. Bolo slnečno, teplo, príjemne. Takí boli aj ľudia, ktorí podujatie navštívili. Neplnili sme žiadne želania ani sny. Chceli sme len venovať čas a pozornosť malým a zraniteľným človiečikom a ukázať im, že dospelí sú tu kvôli nim. Nielen v tento jeden deň.

Milan Medveď


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!