logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes809
mod_vvisit_counterVčera1994
mod_vvisit_counterTento týždeň7265
mod_vvisit_counterTento mesiac21119
mod_vvisit_counterVšetky2664640
Napísal užívateľ Administrator   
Pondelok, 06 Máj 2019 16:05

Olympiáda v nemeckom jazyku

Známy citát spojený s vyučovaním cudzích jazykov vraví: „Koľko rečí vieš, toľkokrát si človekom.“

V dnešnej dobe je veľmi dôležitý v medzinárodnom styku anglický jazyk. Aj u nás v škole sa tento jazyk stal prvým jazykom pre všetkých žiakov. V našom okolí je ale potrebný aj nemecký jazyk, nielen preto, že nemecky hovoriace krajiny sú neďaleko, ale i preto, že veľa nemeckých spoločností sa nachádza v našom regióne.
Preto nás teší, že hoci prvým cudzím jazykom pre našich žiakov je anglický jazyk, našlo sa 13 záujemcov o účasť na Olympiáde v nemeckom jazyku. Porovnali si svoje schopnosti v písomnej časti a štyria najlepší postúpili do ústnej časti, kde rozprávali na konverzačnú tému a opisovali obrázok. Svoje jazykové schopnosti a zručnosti si tak nielen preverili, ale aj zdokonalili, získali skúsenosti, ktoré budú pre nich užitočné na strednej škole aj v dospeláckom živote, kde budú s veľkou pravdepodobnosťou nemecký jazyk používať.

Školské kolo Olympiady v nemeckom jazyku Školské kolo Olympiady v nemeckom jazyku Školské kolo Olympiady v nemeckom jazyku
Školské kolo Olympiady v nemeckom jazyku Školské kolo Olympiady v nemeckom jazyku Školské kolo Olympiady v nemeckom jazyku

Najúspešnejší súťažiaci, ktorí sa umiestnili na medailových pozíciách, získali aj hodnotné ceny. Prekvapili tentokrát siedmačky, ktoré sa učia nemecký jazyk síce iba prvý rok, no sú veľmi šikovné. Konečné poradie Olympiády v nemeckom jazyku v školskom roku 2018/2019 je nasledovné:

1. Svetlana Oružinská – 7. ročník
2. Adam Ragan – 9. ročník
3. Nina Častvenová – 7. ročník


Súťaže v cudzích jazykoch

Neoddeliteľnou súčasťou vyučovacieho procesu je výučba cudzích jazykov. Sú pre človeka v dnešnej dobe veľmi dôležité a upriamiť pozornosť na ne sa aj u nás v škole snažíme nielen na vyučovaní, ale aj prostredníctvom rozličných cudzojazyčných súťaží. V tomto školskom roku sme pripravili pre našich žiakov tradičné školského kolo Olympiády v anglickom jazyku, súťaž O najlepšiu vianočnú pohľadnicu, ale zapojili sme sa aj do súťaže Spell and Tell, ktorú organizovalo Bilingválne gymnázium vo Vrbovom.
Teší nás, že naši žiaci majú o tieto súťaže záujem. To dokazuje nielen početná účasť žiakov na týchto súťažiach, ale aj účasť troch našich žiakov na okresnom kole Olympiády v anglickom jazyku.
Svoje jazykové schopnosti a zručnosti si tak nielen preverili, ale aj zdokonalili, získali skúsenosti, ktoré budú pre nich užitočné na strednej škole. V neposlednom rade je ale podstatné, že najmä v dospelosti tieto vedomosti využijú.
Do súťaže O najlepšiu vianočnú pohľadnicu sa zapojili žiaci z 3. - 9. ročníka. Krásne námety, kresby a vinše spríjemnili predsviatočné obdobie a nakoniec i skrášlili našu jazykovú učebňu.
Prví traja v každej kategórii získali aj hodnotné ceny. Aj žiaci nižších ročníkov ukázali kvalitu a potvrdili, že anglický jazyk je dnes všade okolo nás a už mladší žiaci najmä vďaka počítačom a hudbe prichádzajú do kontaktu s týmto celosvetovo dôležitým jazykom.

Súťaže v cudzích jazykoch Súťaže v cudzích jazykoch Súťaže v cudzích jazykoch
Súťaže v cudzích jazykoch Súťaže v cudzích jazykoch Súťaže v cudzích jazykoch
Súťaže v cudzích jazykoch Súťaže v cudzích jazykoch Súťaže v cudzích jazykoch
Súťaže v cudzích jazykoch Súťaže v cudzích jazykoch Súťaže v cudzích jazykoch

Konečné poradie školského kola Olympiády v anglickom jazyku v školskom roku 2018/2019 je nasledovné:

Kategória 1A:
1. Svetlana Oružinská – 7. ročník
2. Matej Kolník – 7. ročník
3. Marek Figura – 6. ročník
  Kategória 1B:
1. Dominik Vydarený – 9. ročník
2. Adam Lacko – 8. ročník
3. Adam Ragan – 9. ročník
     
Súťaž o najlepšiu vianočnú pohľadnicu:
Kategória ANJ 3. a 4. r.:
1. Diana Ďurišová - 4. ročník
2. Juraj Mikota - 4. ročník
3. Simona Balážová - 3. ročník

Kategória ANJ 5.-7. r.:
1. Natália Vičanová - 6. ročník
2. Dominika Miková - 6. ročník
3. Aneta Mikotová - 6. ročník
 

Kategória ANJ 8. a 9. r.:
1. Nina Martinkovičová - 7. ročník
2. Miriam Predná - 7. ročník
3. Kristína Knapová - 9. ročník

Kategória NEJ:
1. Kristína Knapová - 9. ročník
2. Adriana Miháliková - 8. ročník


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!