logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1856
mod_vvisit_counterVčera1270
mod_vvisit_counterTento týždeň6318
mod_vvisit_counterTento mesiac20172
mod_vvisit_counterVšetky2663693
Napísal užívateľ Administrator   
Sobota, 07 Marec 2020 22:53

Sopky pod Japonskom

Zvláštne spojenie dvoch výstav v našej krajnianskej škole. Členky geografického krúžku pripravili malú výstavu o Japonsku. Krajinu vychádzajúceho slnka predstavili formou plagátov a drobných suvenírov.

Sopky pod Japonskom

Pri  tvorbe výstavky sme sa dozvedeli niečo o japonskej cisárskej rodine, ale skúsili sme aj  japonské sladkosti – pocky. Výstavku sme doplnili o oblečenie džudistu.

Sopky pod Japonskom

Druhá výstavka susediaca s Japonskom sú sopky. Určite nikde na svete sa tak blízko vedľa seba nevyskytuje toľko krásnych sopiek. Vďaka piatakom a ich rodičom môžeme obdivovať sopky z kameňov , betónu , papiera, cesta , pur peny a iných tajných materiálov. A to ste ešte nevideli ako fungujú. Pri ich predstavovaní na hodine geografie chrlili "lávu" a ešte aj smrdeli /hlavne octom/.

Sopky pod Japonskom Sopky pod Japonskom

Veľmi nás teší, že sopky každý deň obdivujú najmä malí žiaci a zisťujú, kedy aj oni budú vyrábať také veci. Na záver treba povedať ešte jednu vec. Mali sme aj jedlé sopky, ktoré pripravili piatačky s maminami. Nielenže boli pekné, ale mimoriadne nám chutili . Zjedli sme lávu /džem, čokoláda/, kamene /oriešky/, nenechali sme ani omrvinku. Ako dôkaz prikladáme fotografie.

D.Marková


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!