logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes428
mod_vvisit_counterVčera1636
mod_vvisit_counterTento týždeň5009
mod_vvisit_counterTento mesiac28323
mod_vvisit_counterVšetky2671844
Napísal užívateľ Administrator   
Pondelok, 17 December 2018 16:36

altGASTRO 2018

Hovorí sa, že finančná gramotnosť je jednou z najdôležitejších gramotností v súčasnosti. Naša škola venuje rozvoju finančnej gramotnosti u mladších aj starších žiakov pozornosť už viac rokov.Aj keď sa zdá, že návšteva takého podujatia ako je výstava a ochutnávka jedál a nápojov na Hotelovej akadémii v Piešťanoch –GASTRO 2018,nemá s podnikaním a finančnou gramotnosťou nič spoločné, opak je pravdou. Študenti tejto školy si každoročne zakladajú svoje študentské podniky vo forme reštaurácii, čajovní, kaviarní alebo predaji rôznych špecialít. Sami prostredníctvom podnikateľských plánov a projektov si musia svoj podnik založiť nielen teoreticky, ale aj prakticky. Sami si musia zaobstarať zariadenie podniku, zásoby, sami si musia navariť, urobiť výzdobu, zabezpečiť a zrealizovať ponuku a predaj. Je to akoby podnikanie v malom so všetkým, čo k tomu patrí. Starší žiaci majú prípravu GASTRO v rámci praktickej maturitnej skúšky známkovanú.
Všetko mohli vidieť už druhýkrát aj žiaci našej školy. Spolu so školskými gastro-podnikmi sme si vypočuli aj zaujímavú prezentáciu školy a samozrejme nezabudli sme ochutnať špeciality, ktoré za rozumnú cenu študenti ponúkali. Návštevu tohto podujatia odporúčam každému, nielen tomu, kto má záujem o študentské podnikanie, ale aj tomu, kto má rád chutné a zároveň esteticky pripravené jedlá a nápoje.

Ing.Borovská Adriana


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!