logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1219
mod_vvisit_counterVčera1337
mod_vvisit_counterTento týždeň4164
mod_vvisit_counterTento mesiac27478
mod_vvisit_counterVšetky2670999
Napísal užívateľ Administrator   
Štvrtok, 20 Jún 2019 11:52

Škola v prírode na Orave

Naši najmenší prváci, druháci a tretiaci sa dňa 10. júna 2019 zúčastnili letnej školy v prírode. Deti sa tešili, boli plné očakávania, aké dobrodružstvo zažijú  Prežili  sme slnečný týždeň v Škole v prírode  na Kubínskej holi, neďaleko Dolného Kubína. Čakalo nás prekrásne prostredie so zaujímavým programom.

Škola v prírode na Oravekliknite na obrázok

Náš animačný  program bol zameraný na ochranu planéty Zem. Počas štyroch dní si deti  rozprávali o ochrane vôd, pôdy, živočíchov a rastlín. Rozprávanie sa striedalo s hrami, súťažami a inými aktivitami. O  kopec zábavy, dni plné hier a dobrodružstiev sa starali  naše animátorky Malí ochranári si pod ich vedením mohli vyskúšať a overiť svoje  zručnosti.

Škola v prírode na Orave

Počas školy v prírode sme navštívili Múzeum starých kočov v Oravskom Podhradí. Múzeum šľachtických kočiarov a saní je jedinečnou a najrozsiahlejšou zbierkou na Slovensku. V múzeu sme videli 21 exponátov, ktoré boli doplnené dobovými figurínami. Na chvíľu sme sa preniesli do minulých čias. Nechali sme sa unášať čarom minulého storočia, keď sa po našich cestách preháňali luxusné kočiare. Videli sme aj  poľovnícke kočiare a samozrejme aj pohodlné sane na zasnežené zimy.
V posledný deň sme navštívili Oravský hrad. Je jeden z najkrajších hradov na Slovensku. Bol oddávna opevneným hradiskom  Na prehliadke nás čakalo 680 schodov. Prejsť všetky nebolo jednoduché, pretože nad hlavami nám svietilo slniečko, ktoré nás sprevádzalo počas celej prehliadky. Malé nôžky prvákov, druhákov a tretiakov pociťovali únavu, ale všetci sa prekonali a Oravský hrad  si pozreli v plnej kráse. Na hrade sa naše putovanie skončilo. Čakala nás už len cesta domov. Úžasná  škola v prírode v nás zanechala nezabudnuteľné zážitky.
Na záver patrí veľké poďakovanie lekárke MUDr. Janke Gellenovej, ktorá sa počas celého pobytu starala o malých pacientov.
Ďakujeme  za sponzorské dary – sladkosti:
-rodine Petra Moravca,
-rodine Petra Loveckého
-rodine Maslíkovej
Ďakujeme aj vodičovi Jankovi Kolárikovi mladšiemu. ktorý sa postaral o našu bezpečnosť na cestách a šťastlivo nás dopravil na Oravu a späť domov.

pani učiteľky Karliková, Pagáčová a Kozárová


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!