logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1290
mod_vvisit_counterVčera1270
mod_vvisit_counterTento týždeň5752
mod_vvisit_counterTento mesiac19606
mod_vvisit_counterVšetky2663127
Napísal užívateľ Administrator   
Pondelok, 10 Jún 2019 19:45

Vincent Šikula:
Prázdniny so strýcom Rafaelom

Vincent Šikula: Prázdniny so strýcom Rafaelom

Hlavná postava v príbehu je Vincent, ktorému odišiel strýco Rudo do Ostravy. Strýko Rudo hrával na heligóne so strýcom Zahruškom. Ten prišiel za Vincentom, či nechce s nimi hrávať namiesto Ruda, ktorý odišiel. Vincent súhlasil, no nestíhal trénovať aj sa učiť. V škole dostával zlé známky, čo sa nepáčilo jeho otcovi. Chcel Vincenta potrestať, a preto mu heligón schoval do špajze. Vincentovi sa prospech zlepšil, lebo mal viac času na učenie, cez víkend si prezeral Rudovu knihu s notami. Jedného dňa sa vybral Vincet na huby, kde stretol strýka Zahrušku. Ten sa ho pýtal, či si prezeral knihu s notami a skúšal ho, či pozná celú notu. Vincent odpovedal správne, čo strýka potešilo a po hubách sa vrátili k otcovi, kde ho Zahruška pochválil. Otec pochopil, že jeho syn je šikovný a vrátil mu heligón.
Vincent mohol znova cvičiť, no jedného dňa sa pohádal s rodičmi a odišiel ku kamarátovi Miškovi.
Tam prespal a na druhý deň ho Miško učil rozprávať sa s holubmi. No Vincent mal tvrdý hlas a holuby sa ho zľakli a vyleteli na strechu. Vincent sa išiel prejsť na lúku, neďaleko ktorej bola škola. Neslušní žiaci doňho začali strkať, no v pravej chvíli sa tam ukázal Vincentov otec, ktorý chlapcov vyhrešil. Vincent bol prekvapený, lebo si myslel, že otec je stále nahnevaný, no on mu už dávno odpustil. A ako sa to všetko skončilo?
Dočítate sa v knihe „Prázdniny so strýcom Rafaelom“.

Martin Sadloň, 5. ročník


backNaspäť

 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!